2107755453 ΕΥΡΥΝΟΜΗΣ 44, Ζωγράφου averikokakis@gmail.com
hero image

 

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

      

Οσφυαλγία

Η οσφυαλγία αντιμετωπίζεται λάθος από πολλούς επαγγελματίες υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να υποβάλλεται σε αχρείαστη ταλαιπωρία (ενέσεις ,φυσιοθεραπείες , μαγνητικές ).

Στο ιατρείο μου δίνω βάση στο μυϊκό σπασμό ,η καταπολέμηση του οποίου ανακουφίζει από τον πόνο και επιτρέπει την γρήγορη επάνοδο στην εργασία και τις δραστηριότητες.

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα , ο "σιωπηλός φονιάς" λόγω των μακροχρόνιων επιπτώσεων στο σκελετό. Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να παρακολουθούνται συστηματικά από τον ορθοπαιδικό.

Να τονίσω εδώ πως δεν αρκεί η μέτρηση οστικής πυκνότητας για να ελεγχθεί η οστεοπόρωση. Χρειάζονται και συμπληρωματικές εξετάσεις , χωρίς τις οποίες ο έλεγχος είναι ανεπαρκής και δεν εξαλείφει τους κινδύνους της νόσου.

Αντιμετώπιση καταγμάτων

Κάθε κάταγμα έχει την ιδιαιτερότητά του αναλόγως με το ποιό κόκκαλο έχει σπάσει , πόσο έχει μετακινηθεί και ποιά είναι η οστική ηλικία του ασθενή.

Λαμβάνοντάς όλα αυτά υπόψιν , χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την θεραπεία του (ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα , PRP , γύψος ή χειρουργείο), δίνοντας βαρύτητα στην αποκατάσταση και γρήγορη επάνοδο του ασθενή.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα παιδικά κατάγματα στα οποία η εμπειρία μου είναι πολυετής , έχοντας πλέον αντιμετωπίσει με ασφάλεια όλων των ειδών τα κατάγματα του παιδικού σκελετού.

Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και ιδιαίτερα η εκτεταμένη χρήση υπολογιστή δημιουργούν προβλήματα στον αυχένα , πού αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να μείνουν μόνιμα.

Αν νιώθετε πόνο στον αυχένα η ψηλά στην πλάτη , μουδιάσματα στα χέρια , πονοκέφαλους και δυσκολία στην κίνηση του κεφαλιού , ελάτε άμεσα να το αντιμετωπίσουμε.

Θα απαλλαχθείτε γρήγορα από τους πόνους του αυχενοβραχιονίου συνδρόμου και θα εκπαιδευτείτε ώστε να μην σας ξανασυμβεί.

Αντιμετώπιση αρθρίτιδας με μή χειρουργικές μεθόδους

Ο πόνος της αρθρίτιδας είναι πολλές φορές τόσο έντονος ,  πού ο ασθενής οδηγείται στην χειρουργική επέμβαση. Οι ενέσεις υαλουρονικου οξέως είναι μια αποτελεσματική λύση για να αποφύγεις ή να καθυστερήσεις την ανάγκη για εγχείρηση.

Πρόκειται για βιολογική θεραπεία , χωρίς παρενέργειες , που αναπλάθει τον χόνδρο και λιπαίνει  την άρθρωση. Η ένεση που χορηγώ στο ιατρείο μου απαιτεί μόνο ένα τρύπημα (one - shot) και σας απαλάσσει από τον πόνο για 9-12 μήνες.

Αντιμετώπιση φλεγμονών με αυξητικούς παράγοντες (PRP)

Έχετε αναρρωτηθει ποτέ πως οι επαγγελματίες αθλητές πού βλέπετε στην τηλεόραση επανέρχονται τόσο γρήγορα μετά από τραυματισμό; Υποβάλλονται σε θεραπεία με αιμοπετάλια , το περίφημο PRP.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία για ορθοπαιδικές παθήσεις οπουδήποτε στο σώμα. Είναι βιολογική θεραπεία αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα αλλά μόνο τα αιμοπετάλια του ίδιου του ασθενή.

Η θεραπεία είναι πλέον διαθέσιμη στο ιατρείο μας ,διαρκεί μόνο 30 λεπτά ,δεν πονάει και χρησιμοποιούμε το πιο σύγχρονο μηχανημα παγκοσμίως (της εταιρείας Glo Finn).

Αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων

Η αρθροσκόπηση επεμβαίνει στο εσωτερικό μίας άρθρωσης μέσα από 2 ή 3 μικρές οπές , χωρίς να χρειαστεί τομή με νυστέρι.

Γίνεται για θεραπευτικούς αλλά και για διαγνωστικούς λόγους και πλέον αντικαθιστά σε πολλές περιπτώσεις τις κλασσικές εγχειρήσεις, αποφεύγοντας τις επιπλοκές, τις ουλές, τις μακρόχρονες νοσηλείες και την οικονομική επιβάρυνση του ασθενή.

Μπορούμε πρακτικά να αρθροσκοπήσουμε οποιαδήποτε άρθρωση και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά.

Συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ

 

Υποστήριξη Αθλητών & Προαθλητικός Έλεγχος

Ο αθλητισμός έχει πολλαπλά ωφέλη για τον οργανισμό , υποβάλλει όμως το σώμα σε φορτία πού συχνά ξεπερνούν τις αντοχές του. Οπως κάθε άθλημα δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις, έτσι και κάθε σώμα δεν είναι το ίδιο ανθεκτικό στην αθλητική καταπόνηση.

Ο προαθλητικός έλεγχος είναι απαραίτητος τόσο στα παιδιά, οπού τυχόν λάθη στην προπόνηση μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους, όσο και στους ενήλικες όπου η φθορά του χρόνου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εκγύμνασης.

Είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε τους τραυματισμούς παρά να καλείται ο Ορθοπαιδικός εκ των υστέρων να θεραπεύσει μία κάκωση ή ένα χρόνιο πρόβλημα πού μπορούσε να προληφθεί.